Instructie voor inloggen met 2-staps authenticatie

Inloggen gaat door middel van 2-staps authenticatie. Naast het gebruik van een wachtwoord, moet je ook een bevestiging geven via jouw mobiele telefoon. Hiervoor kun je gebruik maken van de Microsoft authenticatie-app of de Google authenticitatie. Lees hieronder hoe je dit kunt installeren. 

1. Download de Microsoft of Google authenticator app
2. Scan de QR-code en koppel de omgeving
3. Telefoon koppelen
4. Opnieuw inloggen

 

 

1. Downloaden Microsoft of Google authenticator app

Allereerst is het belangrijk om de app die je wilt gebruiken te downloaden. Dat kan een Microsoft- of een Google authenticator zijn. Deze kun je downloaden in de app-store van jouw telefoon. 

 

 

2. Scan de QR-code en koppel de omgeving

Bij de tweede stap kun je met de authenticatie-app die je zojuist hebt gedownload de QR-code scannen die in het scherm van jouw platform naar voren komt. Lukt het niet met de QR-code? Voer dan de code handmatig in via het linkje in het scherm.

 

 

 

3. Telefoon koppelen

Als laatste stap dien je je telefoonnummer te koppelen. Je voert jouw nummer in op het platform, vervolgens krijg je een verificatiecode via de sms op het ingevoerde nummer, deze code voer je ook in op het platform en daarna is de app en jouw telefoon met het platform gekoppeld!

 

 

 

4. Opnieuw inloggen

Je kunt nu opnieuw inloggen met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. De door jou gekozen authenticator-app geeft nu automatisch een verificatiecode die je vervolgens in kunt vullen om in te loggen.

 

 

 

Cookie-instellingen